Beneficiile bumbacului - material de baza in productia iilor

In: Ie nationala On: marţi, aprilie 23, 2019 Comment: 0 Hit: 3221

O fibra textila deosebita, rezultata din planta de bumbac - mai ales din semintele acesteia - bumbacul despre care stim cu totii cunoaste in prezent o popularitate mondiala.

O fibra textila deosebita, rezultata din planta de bumbac - mai ales din semintele acesteia - bumbacul despre care stim cu totii cunoaste in prezent o popularitate mondiala. Se folosea din timpurile stravechi, reprezentand baza obiectelor de vestimentatie in trecut. Din acesta se realizau covoare, prosoape, lenjerii de pat, fete de masa si alte astfel de textile cu rol functional insemnat.

In prezent, materialul cunoaste o versatilitate deosebita, spre acesta orientandu-se de fiecare data cei ce doresc sa isi asigure confortul, indiferent ca este vorba despre vestimentatia de zi cu zi sau despre lenjerii, cele care dicteaza confortul de peste noapte.

Nu mai este de mult un lucru la care oamenii trebuie sa reflecteze - bumbacul este optiunea ideala cand dorinta este de a resimti confort, de a beneficia de durabilitate si de a asigura pielii beneficii insemnate. Mai ales cei a caror piele este deosebit de sensibila vor intelege insemnatatea acestor fibre, indiferent daca sunt complet din bumbac sau sunt imbunatatite cu altele de asemenea naturale, cum este firul de matase naturala.

Ii autentice din fibre de bumbac natural pentru siguranta si confort la purtare

La baza iilor pe care le punem la dispozitia dumneavoastra folosim de asemenea aceasta fibra naturala cu proprietati deosebite. Iata care sunt cateva dintre avantajele resimtite la purtarea produselor noastre.

*       Sunt moi si placute la atingere.

*       Confortul resimtit la purtare este unul deosebit.

*       Intretinerea este usoara, se pot spala si curata fara a necesita conditii speciale.

*       Prezinta o rezistenta indelungata in timp.

*       Vizeaza numeroase proprietati hipoalergenice - deci sunt ideale si pentru persoanele cu piele sensibila.

*       Pielea respira corespunzator si nu favorizeaza iritatiile.

*       Umiditatea este absorbita cu succes de material.

*       Asigura confortul pielii in caz de temperaturi ridicate.

*       Se pastreaza culoarea naturala intr-un mod excelent.

Avem la baza astfel de tesaturi in ceea ce priveste produsele noastre datorita avantajelor mai sus mentionate, dar totodata si pentru ca sunt reprezentative pentru porturi traditional romanesc. Marele avantaj al bumbacului este ca poate fi purtat de oricine, indiferent daca are o piele sensibila, predispusa la alergii si iritatii. Din acest motiv punem la dispozitia clientilor nostri varietate de produse, ii romanesti atat pentru adulti, cat si pentru copii.

    Curiozitati despre bumbac

Mai jos regasiti cateva aspecte cu privire la bumbac, curiozitati ce nu sunt cunoscute de toata lumea.

Materialul este mai puternic atunci cand este ud! Comparativ cu alte fibre, acesta are capacitatea de a absorbi o cantitate de apa ce reprezinta de pana la 27 ori greutatea sa. Acest avantaj a fost avut in vedere de producatorii de lavete.

Bumbacul a contribuit la inventia becului! Cei care cunosc putina istorie stiu ca filamentul primului bec, ce a fost realizat de Thomas Edison era din fir de bumbac. Iata o alta situatie in care fibra de bumbac poate fi in categoria de intrebuintari mai putin obisnuite: bancnotele din SUA au la baza o combinatie de bumbac si panza.

Fibrele sale pot fi si colorate! Nu doar alb este culoarea acestei plante. De asemenea poate fi roz, ruginie, maro sau verde. Cu toate acestea, cel alb se cultiva cel mai mult.

Exista intrebuintari pentru fiecare parte a plantei de bumbac! Iata ca nimic din aceasta nu este de aruncat. Bineinteles ca de maximum interes este floarea acestei plante. Niciuna din celelalte parti insa nu se pierde. Semintele se utilizeaza pentru a hrani animalele, respectiv pentru a produce ulei de bumbac. Dupa recoltare, se replanteaza si tulpinele. Incepand cu recoltarea bumbacului incepe deci si procesul de reciclare a plantei.

Bogatia naturii nu inceteaza sa ne impresioneze! Fibrele de bumbac sunt remarcabile si ne sunt deosebit de utile, mai ales la capitolul vestimentatie. Va asteptam in magazinul nostru cu ii autentice, dar si alte articole de imbracaminte de calitate, ce au la baza aceste fibre naturale deosebite!

Comments

Leave your comment

Top