Articole de blog - Ie Nationala

Tinute de primavara care imbina piesele vestimentare traditionale cu imbracamintea moderna 

Tinutele de primavara pentru femei sunt foarte versatile, pentru ca poti combina o multime de materiale si design-uri diferite. Variatiile de temperatura iti dau ocazia sa porti o multitudine de tipuri de imbracaminte, de la paltoanele calduroase, pana la bluzele subtiri si lejere.

Pentru a obtine un look deosebit in noul anotimp, poti apela cu incredere la piesele vestimentare traditionale sau la cele ce reinterpreteaza portul popular. Acestea pot fi incluse in nenumarate tinute moderne, pentru a le conferi originalitate. In continuare, poti afla mai multe despre modalitatile de a face acest lucru.

Cuprins

  1. Tinute de primavara cu pantaloni, la care poti asorta bluzele traditionale
  2. Tinute de primavara cu fuste si rochii de inspiratie traditionala

1. Tinute de primavara cu pantaloni, la care poti asorta bluzele traditionale

Indiferent daca inclini mai degraba catre stilul casual sau elegant, o metoda buna de a-ti reinnoi outfit-ul de primavara este asortarea unei ii cusute manual cu pantaloni office sau blugi. 

Iile sunt o alegere buna pentru orice anotimp, daca vrei sa dai o turnura originala outfiturilor tale vestimentare, integrand un element de spiritualitate romaneasca in cadrul lor. Camasile traditionale pot fi purtate in zilele calduroase de unele singure, si alaturi de paltoane sau veste de inspiratie nationala, la temperaturi mai scazute.

Pentru a crea o tinuta eleganta de primavara, poti opta pentru camasile traditionale cu modele geometrice in culori discrete. Acestea sunt potrivite chiar si pentru ocazii speciale, mai ales cand vine vorba despre iile autentice, cu o vechime considerabila. Printre nuantele cusaturilor, care pun mai degraba accent pe liniile camasii si pe modul in care se integreaza aceasta intr-un ansamblu vestimentar modern, se numara alb, galben sau crem. 

De asemenea, poti sa alegi mai multe variante de materiale, printre care cele mai cunoscute sunt bumbacul si matasea. Iile se potrivesc cu pantalonii simpli, asa ca poti crea tinute de zi, de primavara, lejere si distinse, cu accent pe broderiile si forma bluzei.

Pentru o tinuta casual, ai o mai mare libertate de alegere a tipurilor de ii traditionale. Pentru un efect interesant, alege culori indraznete ale cusaturilor. O varianta inedita, ce reinterpreteaza design-ul national, consta in piesele vestimentare din blugi, cu elemente florale accentuate, perfecte pentru un look lejer.

Pentru momentele din timpul liber, sau pentru situatii care nu au anumite exigente in domeniul imbracamintei, alege cusaturi inspirate din bogatia naturii primavara, realizate pe ii cu maneca scurta sau lunga, pe care sa le combini cu blugii. 

Modelele brodate au o semnificatie profunda pentru spiritualitatea poporului roman. De-a lungul timpului, pe ii au fost reprezentate elemente abstracte si vegetale, cu trimitere la semnificatii religioase existente din cele mai vechi timpuri. De exemplu, cercul este un simbol geometric care se refera la soare si la ciclul vietii. 

In afara de ii, o alta metoda de a realiza o tinuta lejera de primavara inspirata din portul traditional este alegerea pantalonilor cu broderii. Acestia adauga in mod discret elementele nationale, pentru momentele cand preferi mai degraba o tinuta axata pe aspectul modern.

2. Tinute de primavara cu fuste si rochii de inspiratie traditionala

In afara de tinutele casual de primavara pentru femei care se poarta cu pantaloni, o alta varianta sunt cele care au in prim-plan fustele din lana, ce reinterpreteaza motivele traditionale si care se caracterizeaza prin culorile aprinse si modelele florale mari.

O alta varianta sunt si fustele drepte in nuante discrete, care confera un aspect elegant prin intermediul broderiilor in nuante precum galben, alb sau rosu. Acestea pot fi purtate cu o camasa sau o bluza simpla, pentru a pune in evidenta cusaturile interesante.

Printre tinutele de primavara de dama care se inspira din prospetimea naturii sunt si cele in cadrul carora sunt vedete rochiile traditionale sau cele ce reinventeaza portul national. Modelele florale complexe sunt apreciate, pentru ca exprima bucuria revenirii primaverii.

Aceste rochii pot avea cusaturile dispuse ca pe ie, in partea de sus si la poale, sau pot sa puna accent mai mult pe reinterpretarea metodelor stravechi, pentru ca acestea sa poata fi adaptate cerintelor moderne. Exemple ale celei de-a doua variante sunt piesele vestimentare monocrome stranse pe corp, cu broderii discrete doar in partea de jos, sau cele realizate din blugi, in loc de bumbac.

Imbina rochiile si fustele cu un brau, accesoriu indispensabil pentru orice tinuta in care vrei sa apara in mod echilibrat elemente de inspiratie traditionala si moderna.

Sursa foto: www.IeNationala.ro
Click aici pentru mai multe detalii!

Postat de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *